zažívání
26.03. 2013 | Prof. MUDr. Libor Vitek PhD
Všichni znají úsloví ¨jsme to, co jíme¨. To samé ovšem platí i pro naše střevní baktérie.
Střevní bakterie ovlivňují některé nemoci
S nadsázkou lze říci, že i naše střevní baktérie jsou to, co jíme...
04.07. 2012 | Prof. MUDr. Libor Vitek PhD
Definice:
Každý přirozeně ví, co to je zácpa, přesto je dobré vědět, jaký je medicínský pohled na zácpu, kterou považujeme za funkční poruchu zažívacího traktu.
Zácpa je podle Americké...
07.12. 2010 | Prof. MUDr. Libor Vitek PhD
Je obecně známo, že vysoký příjem masa (zejména červeného) v naší stravě je spojen s řadou zdravotních rizik počínaje nemocemi srdce a cév (v důsledku vysokého příjmu nasycených mastných kyselin a...