kyselina listová

Kyselina listová je velmi důležitou látkou, kterou řadíme mezi vitaminy skupiny B, je důležitá pro správný vývoj červených krvinek, a pro svůj vliv na nitrobuněčný metabolismus ovlivňuje i rizika...
Opravdu, v poslední době se množí důkazy, že některé látky dlouhou dobu považované za velmi zdravé, mohou vést i k vyššímu riziku některých onemocnění. Týká se to například některých tzv....
Kyselina listová, známá také pod názvy vitamin M nebo tetrahydrofolát, patří do skupiny vitaminů rozpustných ve vodě (ačkoli její rozpustnost ve vodě není příliš vysoká). Živočichové nejsou schopni...
Kyselina listová patří do skupiny B vitaminů. Vyskytuje se, jak již z názvu vyplývá, zejména v zelené listové zelenině. V lidském těle má více funkcí, mezi nejvýznamnější patří úloha při tvorbě DNA (...
Podle nejnovější kanadské studie je suplementace (umělé dodávání) cereálních produktů kyselinou listovou spojeno s významně nižším výskytem defektů nervové trubice u novorozenců (jedná se o vrozené...