sůl

Není to jen přímý účinek na krevní tlak, kterým sůl (chlorid sodný) zvyšuje riziko nemocí srdce a cév. Podle nejnovějších lékařských studií ovlivňuje sůl také funkce buněk vystýlajících krevní cévy,...
Je nepochybné, že konzumace soli je výrazným rizikovým faktorem pro nemoci srdce a cév, pro arteriální hypertenzi a další nemoci. V březnovém čísle odborného časopisu Annals of Internal Medicine...
Více než třetina úmrtí ve vyspělých zemích je způsobena nemocemi srdce a cév. Příjem soli (chloridu sodného) je jednou z mnoha příčin zodpovědných za vznik těchto nemocí, zejména za vznik vysokého...
Minimální potřeba soli je u člověka uváděna na 0,5 g denně. Naše spotřeba tuto hranici však mnohonásobně přesahuje. V době kamenné člověk přijímal zhruba 0,5-3 g soli/den, v současnosti v ...