sacharidy

Jednoduché sacharidy jsou tvořeny jednotlivými molekulami cukrů (nazývané monosacharidy) nebo dvěmi molekulami spojenými dohromady (nazývané disacharidy).   Rychlý nárůst glykéme Tyto cukry se lehce...
Mezi hlavní složky (také někdy nazývané makronutrienty) patří sacharidy, tuky a bílkoviny. Podívejme se nejprve na sacharidy.   Sacharidy, někdy označované jako cukry, karbohydráty nebo uhlovodany...
Fruktóza, ovocný cukr, je pravděpodobně mnohem nebezpečnější než sacharóza, klasický cukr používaný pro slazení. Bylo prokázáno, že požívání většího množství fruktózy vede k velmi nepříznivým změnám...
Zajištění správného poměru sacharidů v naší stravě lze dosáhnout následujícími způsoby: a) snížení obsahu jednoduchých cukrů obsažených ve sladkostech a slazených nápojích. Nedoslazovat zbytečně kávu...