cholesterol

Cholesterol, v posledních 50 letech látka doslova démonizovaná, má řadu pro lidské tělo prospěšných funkcí. O tomto faktu nepochybují ani nejzarytější odpůrci cholesterolu a zastánci co největšího...
Tyto tuky jsou kompletně saturovány vodíkovými atomy. V jakých potravinách jsou nasycené tuky? Kromě vysoké kalorické hodnoty, kterou přispívají k rozvoji nadváhy a obezity mají vysloveně nepříznivé...
Nesprávně vedené diety mohou zvyšovat rizika pro celou řadu onemocnění kardiovaskulárního aparátu či jiných orgánů a tkání.   Vysokotukové diety ohrožují zdraví Například vysokotukové diety vedou...
Dnes již není pochyb, že vysoké hladiny cholesterolu jsou závažným rizikovým faktorem pro rozvoj nemocí srdce a cév. Také je dobře známo, že značná část české populace nesplňuje přísné limity pro...
Do této skupiny (někdy se jim říká omega-3 nenasycené mastné kyseliny) patří kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA), které jsou obsaženy zejména v rybím oleji. Předmětem...
Česnek (Allium sativum) je používán v léčbě nemocí srdce a cév již několik tisíciletí. První zmínky o jeho podávání těmto nemocným se objevují již před 3000 lety ve starém Egyptě. Ačkoli studie s ...
Červená rýže(v angličtině označovaná názvem red yeast rice), je rýže fermentovaná červenou kvasinkou (Monascus purpureus), která na ní roste.   V Číně (ale i dalších asijských zemích) je užívána po...
Přesně toto jsou závěry nejnovější práce lékařů publikované v časopise Annals of Family Medicine. Ječmen snižuje celkový cholesterol, zejména pak jeho LDL frakci (¨zlý¨ cholesterol), ale také další...
Je obecně známo, že cholesterol je závažným rizikovým faktorem pro aterosklerózu a obecně pro nemoci srdce a cév. Hladiny cholesterolu, ale také druhé skupiny důležitých krevních tuků, tzv....
Klinické studie potvrzují, že konzumace ořechů opravdu snižuje koncentrace cholesterolu v krvi, stejně tak jako rizika vzniku ischemické choroby srdeční. Již v roce 2010 kalifornští vědci provedli...

Stránky